Jak připravit vepřovou panenku se švestkami
Proteinové risoni uvaříme dle návodu v osolené vodě, stačí uvedených 10 minut.
Sušené švestky nakrájíme na drobné kousky, žampiony na malé kostičky, jarní cibulku nadrobno.
Na polovině uvedeného množství oleje zpěníme jarní cibulku, přidáme nakrájené žampiony a orestujeme.
Přidáme rozmačkaný stroužek česneku a nakrájené sušené švestky.
Směs trochu osolíme a opepříme.
Vepřovou panenku podélně nařízneme tak, aby nám uprostřed vznikla kapsa, do které dáme směs žampionů a sušených švestek.
Naplněnou panenku svážeme potravinářským provázkem, aby směs nevypadávala.
Z vnější strany ji trochu osolíme a opepříme a zprudka orestujeme ze všech stran na lžíci olivového oleje
Opečenou panenku vložíme do uzavíratelného pekáčku.
Přidáme k ní na půlkolečka nakrájenou cuketu, na poloviny překrojená cherry rajčátka, zbytek žampionovo-švestkové směsi, celý stroužek česneku, snítky rozmarýnu, trochu osolíme a opepříme a podlijeme vodou.
Vše dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C.
Po zhruba 25 minutách vyjmeme z pekáčku panenku, snítky rozmarýnu a stroužek česneku a k hotové zelenině přidáme uvařené risoni. Zamícháme a dáme zpět do trouby.
Pekáček už necháme otevřený a pečeme ještě 10 minut.
Z vepřové panenky opatrně odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme s risoni a zeleninou.