Jak připravit zapečené žampiony portobello
- Žampiony očistíme a odstraníme nožičky, které nakrájíme na malé kostičky.
- Na lžíci olivového oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme.
- Jakmile se maso zatáhne, přisypeme pokrájené nožičky žampionů a chvíli restujeme.
- Přidáme prolisovaný česnek.
- Směs lehce osolíme, opepříme a na závěr přidáme nadrobno pokrájená rajčata a oregano.
- Zapékací misku vymažeme lžící olivového oleje a položíme do ní žampiony, které naplníme masovou směsí.
- Směs na proteinovou omeletu rozmícháme ve velmi malém množství vody a zalijeme jí nachystané žampiony.
- Misku zakryjeme alobalem, pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
- Poté opatrně odstraníme alobal, žampiony lehce posypeme strouhaným sýrem a odkryté pečeme ještě asi 10 minut.