
- velmi snadné
- 2 porce
- 60 min
- od 2. kroku

Velké krémové portobello žampiony – chutnají skvěle a jsou úplně bez cukru. Spolehlivě poslouží jako hlavní jídlo, třeba plněné mletým masem a sypané sýrem.
Na zapečené žampiony portobello potřebujeme
Proteinová omeleta – příchuť ementál a sušená rajčata | 27 g |
Žampion portobello | 300 g |
Mleté hovězí maso | 80 g |
Cibule bílá | 20 g |
Cherry rajče | 50 g |
Parmezán | 14 g |
Česnek | 3 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Olivový olej | 20 ml |
Sušené oregáno | 2 g |
Voda | 30 ml |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce zapečených žampionů portobello.
-
27 g proteinové omelety = 1 sáček
-
300 g žampionů portobello = 2 větší kusy
-
14 g parmezánu = 2 polévkové lžíce
-
3 g česneku = 1 menší stroužek
-
20 ml olivového oleje = 2 polévkové lžíce
-
2 g sušeného oregána = ½ čajové lžičky
Jak připravit zapečené žampiony portobello
- Žampiony očistíme a odstraníme nožičky, které nakrájíme na malé kostičky.
- Na lžíci olivového oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme.
- Jakmile se maso zatáhne, přisypeme pokrájené nožičky žampionů a chvíli restujeme.
- Přidáme prolisovaný česnek.
- Směs lehce osolíme, opepříme a na závěr přidáme nadrobno pokrájená rajčata a oregano.
- Zapékací misku vymažeme lžící olivového oleje a položíme do ní žampiony, které naplníme masovou směsí.
- Směs na proteinovou omeletu rozmícháme ve velmi malém množství vody a zalijeme jí nachystané žampiony.
- Misku zakryjeme alobalem, pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
- Poté opatrně odstraníme alobal, žampiony lehce posypeme strouhaným sýrem a odkryté pečeme ještě asi 10 minut.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 245 kJ/ 298 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 7,5 g |
Tuky | 19,3 g |
Vláknina | 3,4 g |
Po kterých surovinách můžete ještě sáhnout?
Místo cherry rajčátek klidně využijte sušená rajčata. Místo parmezánu např. mozarellu nebo gorgonzolu. Žampiony můžete dochutit i čerstvě sekanými bylinkami (např. bazalkou či pažitkou).

Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Zkuste i další recepty s houbami a se zeleninou

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.