
- velmi snadné
- 2 porce
- 50 min
- od 2. kroku

Už jste objevili kouzlo zapečeného květáku? My ho obalujeme v těstíčku a správně kombinujeme suroviny. Zkuste květák podle našeho lehce pikantního receptu.
Na zapečený květák potřebujeme
Květák | 200 g |
Paprika chilli | 10 g |
Rajče | 50 g |
Parmezán | 30 g |
Vejce | 2 ks |
Jogurt bílý řecký | 140 g |
Česnek | 3 g |
Mandlová mouka | 10 g |
Olivový olej | 10 ml |
Proteinová omáčka arrabbiata | 40 g |
Slunečnicová semínka | 5 g |
Dýňová semínka | 5 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Čerstvá petrželka | dle chuti |
Drcený kmín | 1 g |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin připravíme 2 porce zapečeného květáku.
- 200 g květáku = cca ½ malého květáku
- 10 g chilli papričky = cca ½ chilli papričky
- 30 g parmezánu = cca 4 polévkové lžíce
- 3 g česneku = 1 středně velký stroužek
- 10 g mandlové mouky = 1 polévková lžíce
- 10 ml olivového oleje = 1 polévková lžíce
- 40 g proteinové omáčky arrabbiata = 4 čajové lžičky
Jak připravíme zapečený květák
- Květák očistíme a nakrájíme na asi 1 cm plátky.
- Z vajec, jogurtu, prolisovaného česneku a mandlové mouky si připravíme těstíčko, které dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
- Květák v připraveném těstíčku obalíme.
- Obalený květák chvilku opečeme z obou stran na pánvi na lžíci olivového oleje.
- Uložíme do zapékací mísy vystlané papírem na pečení.
- Na květák dáme plátky rajčat, chilli papričky a zasypeme nastrouhaným sýrem.
- Pečeme v troubě na 185 stupňů přibližně 30 minut.
- Po upečení přidáme omáčku arrabbiata a petrželovou nať smíchanou se semínky.
- Na závěr můžeme lehce zakápnout olivovým olejem.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 425 kJ/341 kcal |
Bílkoviny | 24,6 g |
Sacharidy | 10,6 g |
Tuky | 21,3 g |
Vláknina | 5,3 g |
Nemusíte pikantní jídla? Dochuťte květák jinak
Pokud nemáte rádi pálivé, nahraďte chilli papričku za klasickou papriku a omáčku arrabbiata za bazalkové pesto.
Pro ještě výraznější chuť můžete do těstíčka přidat sekaný koriandr, bazalku či jinou sezónní bylinku.

Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
4,8
5 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Monika RandárováAutorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.
Až ochutnáte květák, zkuste také:
Online

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů