Zapečený květák s omáčkou arrabbiata

5 hodnocení

Recept na zapečený květák s omáčkou arrabbiata
Recept na zapečený květák s omáčkou arrabbiata

Už jste objevili kouzlo zapečeného květáku? My ho obalujeme v těstíčku a správně kombinujeme suroviny. Zkuste květák podle našeho lehce pikantního receptu. 

Na zapečený květák potřebujeme

Květák200 g
Paprika chilli10 g
Rajče50 g
Parmezán30 g
Vejce2 ks
Jogurt bílý řecký140 g
Česnek3 g
Mandlová mouka10 g
Olivový olej10 ml
Proteinová omáčka arrabbiata40 g
Slunečnicová semínka5 g
Dýňová semínka5 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Čerstvá petrželkadle chuti
Drcený kmín1 g

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin připravíme 2 porce zapečeného květáku.  

  • 200 g květáku = cca ½ malého květáku 
  • 10 g chilli papričky = cca ½ chilli papričky
  • 30 g parmezánu = cca 4 polévkové lžíce
  • 3 g česneku = 1 středně velký stroužek
  • 10 g mandlové mouky = 1 polévková lžíce
  • 10 ml olivového oleje = 1 polévková lžíce
  • 40 g proteinové omáčky arrabbiata = 4 čajové lžičky

Jak připravíme zapečený květák

  1. Květák očistíme a nakrájíme na asi 1 cm plátky.  
  2. Z vajec, jogurtu, prolisovaného česneku a mandlové mouky si připravíme těstíčko, které dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. 
  3. Květák v připraveném těstíčku obalíme
  4. Obalený květák chvilku opečeme z obou stran na pánvi na lžíci olivového oleje.
  5. Uložíme do zapékací mísy vystlané papírem na pečení.
  6. Na květák dáme plátky rajčat, chilli papričky a zasypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Pečeme v troubě na 185 stupňů přibližně 30 minut.
  8. Po upečení přidáme omáčku arrabbiata a petrželovou nať smíchanou se semínky.
  9. Na závěr můžeme lehce zakápnout olivovým olejem.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 425 kJ/341 kcal 
Bílkoviny24,6 g 
Sacharidy10,6 g
Tuky21,3 g 
Vláknina5,3 g

Nemusíte pikantní jídla? Dochuťte květák jinak

Pokud nemáte rádi pálivé, nahraďte chilli papričku za klasickou papriku a omáčku arrabbiata za bazalkové pesto.

Pro ještě výraznější chuť můžete do těstíčka přidat sekaný koriandr, bazalku či jinou sezónní bylinku.

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,8
5 hodnocení
Autorka keto receptů Monika Randárová

Autorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.

Až ochutnáte květák, zkuste také:

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů