🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

9 největších omylů o keto dietě. Kterému jste věřili vy?

7. 11. 2023Tento článek vám zabere 7 min čteníNikola Nevečeřalová

„Předávkování“ se bílkovinami, složité skládání jídelníčku nebo obří hlad? Co jste o keto dietě zaslechli vy? Pojďme si ujasnit, jak to s těmi bludy kolujícími (nejen) na internetu opravdu je.

Žena objevila na internetu nepravdivé informace o KetoDiet

„Ty budeš držet keto, jo? Tak to pak přibereš jednou tolik, a ještě budeš mít mega hlad.“ Dostalo se vám takové reakce, když jste někomu práskli, že chcete zhubnout s keto dietou? Přitom už víte, že keto dieta nebo taky proteinová dieta je prověřeným, a hlavně fungujícím způsobem shazování nechtěných kilogramů.

Keto dieta vám pomůže zhubnout, ale taky změnit pohled na stravování vůbec.  

  • Naučíte se jíst pravidelně,
  • připravovat si zdravá a chutná jídla se spoustou zeleniny a zdravých tuků,
  • pít dostatek tekutin,
  • ale také se začnete hýbat. A na sport se budete dokonce těšit.

Jednoduše odstartujete nový zdravější životní styl. Jako Lucka nebo Mirka. 

„Přítel prohlásil, že ze mě bude krásná nevěsta, a už se nemůže dočkat, až mě uvidí ve svatebních šatech.“

Lucka | Celý příběh

„Můžu se na sebe zase podívat do zrcadla bez výčitek.“

Mirka | Celý příběh

„KetoDiet mi pomohla nejen s úbytkem na váze, ale i nasměrovala na zdravý životní styl.“

Lucka | Celý příběh

Nenechte se znejistit poznámkami okolí. Tady jsou nejčastější mýty, které jsme o keto dietě slyšeli my. Poznáváte některý?

1. Budu mít hlad

Kolikrát denně teď jíte? Při keto dietě vás čeká porce kvalitních bílkovin spolu se zeleninou a zdravými tuky 5x denně. A pokud si netroufáte na 5 porcí za den, připravíte si ze stejného množství jídla tři pořádné.

Hlad může přijít v prvních dnech diety, než se tělo přepne ketózy – než začnete energii čerpat z uložených tukových zásob. Pak se nebudete cítit hladoví, ale naopak svěží a plní elánu.

Máte opravdu při keto dietě hlad? Možná nemáte dostatek tukových zásob, a proto vaše tělo nemůže čerpat energii z uložených tuků.

Zkuste se místo kompletního dietního plánu držet zásad zdravého stravování:

  • jezte pravidelně,
  • vynechejte sladkosti včetně limonád a bílé pečivo,
  • snižte porce příloh s vysokým obsahem sacharidů, jako jsou těstoviny nebo rýže,
  • dbejte na dostatek bílkovin.

TIP na odlehčení jídelníčku
= výhodný balíček kvalitních low carb jídel včetně jídelníčku a dietních receptů

Nebo je v tom něco jiného. Zeptejte se našich výživových poradkyň. Jsou tu pro vás zdarma.

2. Budu jíst pořád to samé dokola

Váš jídelníček se bude skládat ze sladkých i slaných proteinových jídel a nápojů, jako jsou proteinová smoothie, snídaňové kaše, polévky, omelety, palačinky, těstoviny ale i proteinové pečivo, spousta zeleniny a přidáte i zdravé tuky – oříšky, semínka, oleje nebo avokádo. V další fázi diety si dopřejete maso, ryby nebo mléčné výrobky (sýry, tvaroh či řecký jogurt).

A to vše v nejrůznějších příchutích a kulinárních úpravách. Využít můžete i inspiraci v podobě keto receptů.

Stále nuda? Zpestřete si dietu oranžovou řadou Enjoy

3. Poskládat si jídelníček na hubnutí je příliš složité

Máte před sestavením keto jídelníčku respekt? Kdo se má v těch bílkovinách, tucích a sacharidech vyznat, že? Přesné množství sacharidů, bílkovin a tuků ale sami počítat nemusíte.

Stačí, když si vyberete jeden z odborníky na výživu poskládaných dietních plánů. Jsou celkem 3 a volí se podle výše nadváhy.

Nevíte, který dietní plán vybrat?

Zeptejte se našich výživových poradkyň nebo nechte rozhodnout chytrou BMI kalkulačku.

Pro přesnější výsledky doplňte

4. Budu jíst moc bílkovin

Bílkoviny v optimální „dávce“ vás skvěle zasytí, ochrání svaly a pomůžou tak zhubnout.

Víte, kolik bílkovin denně byste měli sníst? Je to 0,8 až 1,3 g bílkovin na 1 kg vaší ideální hmotnosti. Pokud se často hýbete nebo je vám více než 50 let, norma se zvyšuje až na 1,5 g bílkovin na 1 kg váhy.

keto dietě se dostanete přibližně na 90 g bílkovin denně, což pro vás pravděpodobně znamená, že bílkoviny navýšíte v jídelníčku jen nepatrně. Bílkovin byste jedli moc v případě, že byste se dostali na množství 3 g / kg. Na tyto hodnoty se dostávají maximálně profesionální kulturisté.

Pizza KetoDiet – proteinová pizza na hubnutí

5. Přijde jojo efekt

O tom, jestli vás po úspěšném hubnutí dožene jojo efekt, rozhodnete pouze vy sami.

Po každé dietě může tento obávaný jev nastat, dá se mu ale jednoduše předejít. Stačí, když se po ukončení hubnutí nevrátíte ke svému původnímu jídelníčku. Byla by přece jen škoda zahodit své snažení a s ním i nově získané zdravé stravovací návyky.

V KetoDiet dietních plánech vás čekají 3 po sobě jdoucí stejně dlouhé kroky, díky kterým se postupně dostanete k low carb stylu stravování nebo k běžnému vyváženému jídelníčku. Když tento plynulý přechod dodržíte, jojo efekt vám nehrozí.

6. Dietu budu muset držet napořád

Když se jednou pustíte do diety, nesmíte s ní nikdy přestat? Tak to není. Není ani pravdou, že byste se po keto dietě nemohli vrátit k sacharidům. Díky projití všech 3 kroků proteinové diety pozvolna přejdete k racionálnímu jídelníčku včetně sacharidů.

Přečtěte si taky –> Co jíst po dietě

Po skončení diety se nemusíte vzdávat svých keto oblíbenců. Klidně pokračujte se dvěma KetoDiet jídly nebo nápoji denně místo běžných jídel. V ketóze už dál nesetvráváte a váhu si snáz udržíte.

Nebo objevte zelenou řadu KetoDiet Stay fit, se kterou vás bude zdravý životní styl ještě víc bavit.

Omrknout Stay fit

7. Po jednom přešlapu musím začít znovu

Nejen při keto dietě, ale i v životě platí, že po jednom přešlapu není vše ztraceno. Proto si jednorázové uklouznutí nevyčítejte a nezahazujte úsilí, které jste na cestě za štíhlejší postavou vynaložili. Bez výčitek pokračujte dál.

Pozor si ale dejte na častou a velice záludnou reakci „když už, tak už“. V praxi vypadá tak, že si řeknete: „Když už jsem si dal/a jeden čtvereček čokolády, tak ji sním celou“. Potrénujte raději pevnou vůli a vydržte. 

 

8. Nebude mi to chutnat

Nemusíte si hned koupit celou dietu, když nevíte, do čeho jdete. Vyzkoušejte ji. Máme pro vás Ochutnávkový balíček – KetoDiet na 3 dny. Vyhovuje? Pak si můžete vybrat mezi nejvýhodnější funkční variantou v podobě nápojů – nápojový balíček nebo kombinovanou variantu – „kufr“ s pestrým výběrem TOP produktů, abyste měli i co kousat.

Pokud vás neosloví ani jedna varianta, můžete si dietu z keto jídel a nápojů poskládat sami podle své chuti. Jen pamatujte, v 1. kroku kombinujte jakékoli produkty z modré řady Original, jen tyčinky můžete maximálně 1x za den. Sortiment neustále rozšiřujeme o nové produkty i příchutě, takže určitě bude z čeho vybírat.

Jdu si vybrat do e-shopu

 

9. Zhubnu stejně jako kamarádka

Že vaše známá zhubla úžasných 20 kilo? To je skvělé a přejte jí to. Vy sami se ale na její úspěch neupínejte. Každý člověk hubne jinak rychle. Záleží na mnoha faktorech, jako jsou věk, pohlaví, dietní minulost, zdravotní stav, skladba těla, výše nadváhy a předně taky na psychickém rozpoložení. Radujte se z každého kila, z každého centimetru. Pozitivní přístup je polovina úspěchu.

Chybí vám podpora a motivace? Přidejte se k naší facebookové skupině Moje KetoDiet, kde to žije. 

 

Fotografie: KetoDiet, Pexels

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Co říká o keto dietě zpěvačka Tina a jak se k ní dostala?

Přečte si rozhovor se slovenskou popovou hvězdou.
Přečíst si rozhovor

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů