🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

VIDEO: Nejčastější hlášky a výmluvy při hubnutí. Našli jste se?

1. 1. 2023Tento článek vám zabere 5 min čteníNikola Nevečeřalová

Zítra začnu! Nebo až v pondělí. A půjdu konečně běhat, jenže dneska má pršet… Taky občas sáhnete po nějaké té výmluvě, když se vám do něčeho nechce? A odkládáte takhle i své hubnutí?

Výživoví poradci KetoDiet natáčejí video s nejčastějšími výmluvami při hubnutí.

Zdravě jíst a pravidelně cvičit začněte teď hned 

Jak rychle zhubnout? Neodsouvejte start cesty za štíhlejší postavou. Začněte hned! V den, kdy se cítíte dobře a jste pozitivně naladěni. Prošvihli jste to? A nedohnala vás po Novém roce jedna z nejčastějších výmluv? Naši výživoví poradci Martina Weisserová a Jirka Skála vám oblíbené hlášky názorně předvedou. 

Nejčastější výmluvy při hubnutí

Našli jste se ve vtipných hláškách? Kromě nich ale existují i výmluvy, přes které často nejede vlak. Když ale budete pořád hledat, proč něco nejde, zhubnout se vám nepodaří. Tak která výmluva brzdí vás?

 

  • Peníze

Nemůžete chodit do posilovny, na pilates nebo kruhový trénink, protože lekce stojí skoro dvě stě korun a vám to připadá hodně? Nechcete si objednávat keto dietu, protože vás to bude stát další peníze? A co takhle si předem veškeré výdaje spočítat a srovnat si priority?  

Zkuste začít třeba tím, že si místo jídla v restauraci, které stojí minimálně 2x tolik, co jedna keto porce, připravíte doma oběd do krabičky nebo si vypijete proteinový nápoj. Po cestě do práce si odpustíte kávu s sebou. A vůbec není nutné hned chodit do posilovny. Vyrazte ráno do práce na kole (ušetříte naráz čas i životní prostředí) nebo si odpoledne nazujte běžecké boty a rychlou chůzí nebo poklusem vyrazte ven do přírody. To je přece zadarmo. 

Proteinový nápoj na hubnutí KetoDiet zasytí na dlouho a ochrání svaly
  • Nemám čas

Jedna z nejčastějších výmluv vůbec – „Mám dvě děti, psa, práci, domácnost, nemůžu jít cvičit a nemám čas si pro sebe udělat dietní jídlo.“ – Naučte se ovládat svůj čas a na některé věci říkat ne. Zorganizujte sebe i své okolí. 

Vstaňte třeba o pár minut dřív, naučte se vést domácnost efektivněji – rozdělte úkoly, choďte s kamarádkami na kávu místo na 3 hodiny jen na hodinu a půl. Nemáte čas si vařit? Není nic jednoduššího než vyzkoušet některý z bleskových zdravých receptů na hubnutí, nebo si ke svačině dát proteinovou tyčinku.

Proteinová tyčinka s minimem cukru a spoustou bílkovin. Rychlá svačina nejen při dietě
  • Není vhodná doba

Dnes je správný čas na to začít, a to platí nejen pro hubnutí. Udělejte to hned, protože vždycky může něco přijít – nečekaná finanční vydání, práce, dítě atd. Samozřejmě, že nebudete začínat, pokud máte zrovna chřipku nebo se potýkáte s vážnější nemocí. Jinak neexistuje žádná omluvenka. I po rozchodu nebo jiné smutné události můžete změnit jídelníček a začít cvičit. Pomůže vám to navíc zlepšit náladu

 

  • Strach ze selhání 

Vždycky tu budou obavy. I ti nejúspěšnější lidé se něčeho bojí, ale mají odvahu se strachu postavit. Vystupte ze své komfortní zóny. Strach znamená, že před sebou máte velký cíl, kterého stojí za to dosáhnout. Berte hubnutí jako výzvu sami pro sebe. Když občas uklouznete, neřešte to. Jsme jen lidi. Každý někdy udělá chybu.

 

  • Jsem moc mladý/starý 

Začít hubnout můžete v jakémkoli věku. Mládí berte jako bonus – máte čas i zdraví. A pokud je vám padesát nebo i víc, nepodceňujte se. Nikdy není pozdě začít. Jen si vyberte vhodné cvičení přesně pro vás (zkuste třeba účinné cviky na břicho) a vhodnou dietu. Buďte zase fit díky keto dietě.

 

  • Co si budou myslet ostatní 

Proč by vám mělo záležet na tom, co si o vás bude kdo myslet? Kolegyně z práce nebo sousedka? Neexistuje žádný dobrý důvod, proč by na vašem hubnutí mělo záležet ještě někomu dalšímu. Jistě, je fajn mít kamarádku, která vás podpoří, nebo partnera, který s vámi bude chodit běhat, ale jinak je tahle výmluva k ničemu. Nedovolte, aby vás negativita druhých odradila. 

Chcete být štíhlejší, ale nevíte, co jíst při hubnutí?

Zapomeňte na prášky na hubnutí. Jídelníček postavte na low carb potravinách a sáhnout můžete i po proteinu na hubnutí, který vám dodá až 17,5 g bílkovin v jedné porci, vitamíny, minerály i vlákninu. 

Jak sestavit jídelníček na hubnutí? Jde to i bez práce

Rozhodnutí zbavit se kil navíc je důležitý první krok. Jak se ale ke štíhlejšímu tělu jednoduše dopracovat? Naši odborníci na dietní stravování pro vás sestavili hned tři dietní plány, které vám pomůžou začít. 

Nejste si jisti, do jakého dietního plánu se pustit? 

Chytrá BMI kalkulačka vám poradí.

Pro přesnější výsledky doplňte

Zajímá vás víc o hodnotách BMI? Navštivte naši stránku BMI kalkulačky.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Co je WHR index a proč je důležité si ho změřit?

BMI a WHR. Zkratky, o kterých se vyplatí vědět víc. Zjistěte, která je důležitější a proč může být sledování výsledku jen jedné z nich zcestné.
Podívejte se

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů