Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Avokádová pěna

  • Bez lepku
  • Snídaně
  • Oběd
  • Večeře
  • Svačina
  • Chuťovka
Recept na avokádovou pěnu
  • velmi snadné
  • 1 porce
  • 10 min
  • od 1. kroku
Chuť na sladké? Připravili jsme pro vás recept na sametově jemnou pěnu z avokáda. Tuhle nadýchanou domácí nutellu máte připravenou během chvilky. Pojďte na to.

Na avokádovou pěnu potřebujeme

Proteinový nápoj – příchuť lískový oříšek a čokoláda (35 porcí)27 g
Kakao holandské10 g
Avokádo50 g
Kokosové mléko (light)30 ml
Kravské mléko20 ml
Čekankový sirup5 ml
Kokos strouhaný5 g

Nechcete vážit?

  • 27 g proteinového nápoje jsou 2 zarovnané odměrky.
  • 10 g holandského kakaa je 1 vrchovatá polévková lžíce.
  • 50 g avokáda je přibližně ¼ menšího avokáda.
  • 5 ml čekankového sirupu je zhruba cca 1 čajová lžička.
  • 5 g strouhaného kokosu je zhruba 1 zarovnaná polévková lžíce.
  • Na tento recept jsme použili polotučné kravské mléko.

Jak připravit avokádovou pěnu

  1. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. Vložíme ho do mixéru, přidáme kakao a proteinový nápoj s příchutí lískových oříšků a čokolády.
  3. Směs osladíme čekankovým sirupem a rozmixujeme.
  4. Jakmile se vše důkladně spojí, přilijeme kokosové a polotučné mléko a ještě chvíli mixujeme, dokud nevznikne nadýchaná pěna.
  5. Hotovou pěnu přendáme do skleničky a dáme na chvíli vychladit do lednice.
  6. Před podáváním ozdobíme lžičkou strouhaného kokosu.

Jak poznáme zralé avokádo?

Avokádo vybíráme zralé. Na pěnu se hodí měkčí kousek, aby se krásně rozmixovalo a vznikl hladký krém. 

Kontrola hmatem 
Jednou z možností je avokádo ohmatat/pomačkat a zkontrolovat jeho měkkost a pružnost. Jestliže je tvrdé, je nedozrálé. V případě, že je jakoby kašovitě měkké, je přezrálé a prakticky zkažené. Správně zralý kus je lehce měkký a pružný

Barva dužiny  
Naprosto spolehlivým ukazatelem správné zralosti avokáda je barva dužiny, kterou nakonec budeme konzumovat. Barva se samozřejmě může trochu lišit podle jednotlivých odrůd, ale vždy je více či méně žlutá. Rozsah barevnosti může být od žlutobílé přes žlutozelenou a po sytě žlutou. V případě, že je dužina zelená, je ovoce nezralé. Je-li naopak nahnědlé, nebo dokonce vyloženě hnědé, rovnou ho vyhoďte, protože je přezrálé a zkažené.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 200 kJ/287 kcal
Bílkoviny20,7 g
Sacharidy10,1 g
Tuky15,9 g
Vláknina9,3 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,6
20 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.