Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou

Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ recept KetoDiet
Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ recept KetoDiet

Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ recept KetoDiet

Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ recept KetoDiet

Rychlá hermelínová pomazánka se šunkou, gervais a kyselou okurkou. Skvělá na proteinový chléb nebo jednohubky – hotová za pár minut! 

Hermelínová pomazánka s jarní cibulkou –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ recept KetoDiet

Na hermelínovou pomazánku potřebujeme

Gervais50 g
Cibulka jarní10 g
Krůtí šunka20 g
Sýr hermelín50 g
Okurka nakládaná30 g
Hořčice1  lžička
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Proteinový chléb – s mrkví50 g

Bude se vám hodit

  • 10 g jarní cibulky = cca 1 menší až střední cibulka
  • 50 g proteinového chleba = 1 krajíc
  • Kyselá okurka stačí menší. 
  • Hořčici jsme použili plnotučnou.

Jak připravíme hermelínovou pomazánku

  1. Jarní cibulku (bílou i zelenou část), šunku, hermelín a kyselou okurku nakrájíme nadrobno. 
  2. Do misky dáme gervais a přisypeme všechny pokrájené suroviny.
  3. Přidáme lžičku hořčice a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Vše spolu důkladně promícháme.
  5. Hermelínovou pomazánku natíráme na proteinový mrkvový chléb

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 684 kJ / 403 kcal 
Bílkoviny27,4 g
Sacharidy10,1 g
Tuky27 g
Vláknina6 g

Upravte si pomazánku podle sebe

Chcete lehčí variantu?
Zkuste camembert light nebo nízkotučný hermelín. Pro pikantnější verzi můžete sáhnout po pepřovém nebo česnekovém hermelínu

Čím zdobit? 
Zelenou částí jarní cibulky (nakrájejte si ji na kolečka), pár kapkami olivového oleje, červenou paprikou, bylinkami nebo plátkem okurky. 

Použité produkty

Buďte první, kdo ohodnotí tento recept

Autorka keto receptů Monika Randárová

Autorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.

Ochutnejte i další pomazánky

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů