Jak připravit keto dortík
- Plátky želatiny ponoříme do 50 ml vody a necháme asi 10 minut nabobtnat.
- Tvaroh, jogurt, změklé máslo a čekankový sirup vyšleháme tak, aby se vše spojilo do hladkého krému.
- K takto vzniklému krému přisypeme směs na proteinovou panna cottu a důkladně ji do směsi zašleháme.
- Hotový krém rozdělíme do dvou misek nebo skleniček a dáme do lednice.
- Do menšího hrnce dáme mražené ovoce, přilijeme 100 ml vody, přidáme 2 polévkové lžíce xylitolu a přivedeme k varu.
- Jakmile se xylitol rozpustí a odpaří se asi 1/3 vody, dáme hrnec stranou trochu vychladnout.
- Do ještě teplého ovocného rozvaru (nesmí být vroucí) přidáme nabobtnalou želatinu (bez vody, ve které se namáčela) a důkladně mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
- Hotový rozvar se želatinou necháme zchladnout na pokojovou teplotu a polijeme jím přichystaný krém v miskách.
- Hotový low carb dezert dáme do lednice vychladit, dokud želatina neztuhne.