Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle 4.12. Tak rychle do e-shopu!

Krtkův keto dort

  • Bez lepku
  • Chuťovka
  • snadné
  • 1 porce
  • 15 min
  • od 2. kroku
Recept na domácí krtkův keto dort
Co takhle dopřát si i v průběhu hubnutí domácí krtkův dort? Jednoduše a bez pečení. Připravte si ho netradičně – do skleničky, s tvarohovou náplní a s jahodami.

Na krtkův keto dort potřebujeme

Proteinové tyčinky – příchuť čokoláda (14 ks – 7 porcí)36 g
Kakao holandské10 g
Máslo15 g
Tvaroh polotučný (vanička)50 g
Jahody30 g
Čekankový sirup5 ml

Nechcete vážit?

  • 36 g proteinové tyčinky je 1 kus.
  • 10 g holandského kakaa je 1 polévková lžíce.
  • 5 ml čekankového sirupu je 1 čajová lžička.

Jak připravit krtkův keto dort

  1. Proteinovou tyčinku nastrouháme na jemném struhadle, přimícháme kakao, přidáme 5 g změklého másla a rukama zpracujeme v sypkou „hlínu“.
  2. Zbytek změklého másla (10 g) vyšleháme společně s tvarohem a lžičkou čekankového sirupu do hladkého krému.
  3. Jahody nakrájíme na menší kousky.
  4. Do skleničky nasypeme asi 2⁄3 sypké směsi, trošku lžičkou zatlačíme, přidáme polovinu tvarohového krému, navrstvíme jahody a přikryjeme druhou polovinou krému. Vršek zasypeme zbytkem sypké směsi, utvoříme kopeček.
  5. Necháme v lednici vychladit alespoň 60 minut, ideálně do druhého dne.

Nepečený krtkův dort plný bílkovin

Bílkoviny jsou základní stavební jednotkou našeho těla. Pomáhají nám regenerovat a udržovat svalovou hmotu. Přesto jich mnohdy máme nedostatek. Přidáním proteinové tyčinky tak nejen doplníte kvalitní protein, ale zároveň si dopřejete skvělou chuť svého oblíbeného low carb dezertu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 376 kJ/329 kcal
Bílkoviny17,6 g
Sacharidy11,8 g
Tuky21 g
Vláknina10,9 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,9
19 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.