Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle 4. 12. Tak rychle do e-shopu!

Low carb tvarohový cheesecake

  • Bez lepku
  • Chuťovka
  • snadné
  • 6 porcí
  • 90 min
  • od 2. kroku
Recept na low carb tvarohový cheesecake

Cheesecake – jeden z nejoblíbenějších dezertů s pořádnou vrstvou krémové náplně. Připravte si tenhle nadýchaný tvarohový dezert v low carb podobě. Mlsat totiž jde i zdravěji.

Na low carb tvarohový cheesecake potřebujeme

Proteinové tyčinky – příchuť čokoláda (14 ks – 7 porcí)36 g
Proteinový nápoj – příchuť vanilka (35 porcí)27 g
Máslo50 g
Tvaroh měkký nízkotučný (alobal)250 g
Tvaroh polotučný (vanička)125 g
Kakao holandské5 g
Mandlová mouka60 g
Vejce2 ks
Erythritol20 g
Erythritol krystalický60 g
Voda10 ml
Sůl2 g
Citrónová kůra10 g

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin vytvoříme 6 porcí tvarohového cheesecaku.

  • 36 g proteinové tyčinky = 1 ks
  • 27 g proteinového nápoje = 2 zarovnané odměrky nebo 1 sáček
  • 5 g holandského kakaa = 1 zarovnaná polévková lžíce
  • 60 g mandlové mouky = 7,5 polévkových lžic
  • 20 g moučkového erythritolu = 1,5 polévkové lžíce
  • 60 g krystalického erythritolu = 6 polévkových lžic
  • 2 g soli = ½ čajové lžičky (špetka)
  • 10 g citrónové kůry = 1 polévková lžíce

Jak připravit tvarohový cheesecake

  1. Čokoládovou proteinovou tyčinku rozemeleme nebo rozmixujeme najemno.
  2. Smícháme ji s mandlovou moukou, kakaem, moučkovým erythritolem, špetkou soli a změklým máslem.
  3. Zpracujeme těsto, ke kterému přimícháme lžíci vody.
  4. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce utvoříme na spodu formy tenkou vrstvu korpusu.
  5. Takto vypracovaný korpus necháme chvíli odpočinout v lednici.
  6. Oba tvarohy vyšleháme společně s krystalickým erythritolem a citrónovou kůrou.
  7. Jakmile se suroviny spojí v hladký krém, přidáme druhé vejce, které taktéž do těsta zašleháme.
  8. Hotové těsto nalijeme na korpus a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
  9. Pečeme asi 40 minut. Jakmile začnou zlátnou okraje nebo vrch cheesecaku, teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme ještě 10 minut.
  10. Hotový cheesecake necháme zchladnout a dáme proležet do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc (korpus natáhne vlhkost z těsta a lépe se pak krájí).

Čím můžete low carb cheesecake zdobit?

Cheesecake si od 2. kroku dietního plánu ozdobte lesním ovocem (denně můžete až 100 g). Borůvky, maliny, ostružiny, lesní jahody či brusinky jsou skvělou verzí nízkokalorického ovoce vhodného do diety. Lesní ovoce je kromě výborné chuti zároveň velmi bohaté na antioxidanty, které působí příznivě na lidský organismus.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 032 kJ/247 kcal
Bílkoviny18,3 g
Sacharidy5,5 g
Tuky16,8 g
Vláknina2,4 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,7
3 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Zkuste i další low carb dezerty