Jak připravit tvarohový cheesecake
- Čokoládovou proteinovou tyčinku rozemeleme nebo rozmixujeme najemno.
- Smícháme ji s mandlovou moukou, kakaem, moučkovým erythritolem, špetkou soli a změklým máslem.
- Zpracujeme těsto, ke kterému přimícháme lžíci vody.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce utvoříme na spodu formy tenkou vrstvu korpusu.
- Takto vypracovaný korpus necháme chvíli odpočinout v lednici.
- Oba tvarohy vyšleháme společně s krystalickým erythritolem a citrónovou kůrou.
- Přidáme jedno vejce a proteinový nápoj s vanilkovou příchutí.
- Jakmile se suroviny spojí v hladký krém, přidáme druhé vejce, které taktéž do těsta zašleháme.
- Hotové těsto nalijeme na korpus a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
- Pečeme asi 40 minut. Jakmile začnou zlátnou okraje nebo vrch cheesecaku, teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme ještě 10 minut.
- Hotový cheesecake necháme zchladnout a dáme proležet do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc (korpus natáhne vlhkost z těsta a lépe se pak krájí).