Jak na linecké cukroví s krémem
- Ve větší misce smícháme mandlovou mouku, proteinový nápoj s vanilkovou příchutí a 4 polévkové lžíce moučkového erythritolu.
- K suchým surovinám přidáme změklé máslo, žloutek, špetku soli, trochu citrónové kůry a rukama zpracujeme těsto.
- Vznikne nám drobivé těsto, do kterého po lžících přidáváme vodu. Vždy lžíci vody do těsta důkladně zapracujeme, než přidáme další lžíci.
- Výsledkem je křehké těsto na linecké cukroví, které pomocí pečicího papíru vyválíme na asi 2–3 mm silný plát.
- Z těsta vykrajujeme libovolné tvary, které skládáme na pečicí papír.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 8 minut. Jakmile cukroví zezlátne, vyndáme ho z trouby.
- Ještě teplé linecké cukroví na plechu pocukrujeme polévkovou lžící moučkového erythritolu (necháme ho ležet na plechu a cukrujeme pomocí sítka, teplé linecké nepřendáváme, polámalo by se).
- Jakmile cukroví vystydne, slepujeme k sobě vždy dva kousky tenkou vrstvou lískooříškového krému.
- Uchováváme v chladu a suchu.