Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle. Tak rychle do e-shopu!

Košíčky s lískooříškovým krémem

  • Chuťovka
  • náročnější
  • 6 porcí
  • 30 min
  • od 3. kroku
Recept na low carb cukroví – košíčky s lískooříškovým krémem
Napečte si na Vánoce tááák dobré cukroví. Vůbec nevadí, že si hlídáte linii. Tyhle košíčky s lískooříškovým krémem jsou totiž low carb. Ochutnejte!

Suroviny na recept

Na košíčky s krémem potřebujeme

Kakao holandské5 g
Kypřicí prášek do pečiva1 sáček
Máslo10 g
Proteinové müsli – basic jemné50 g
Vaječný bílek1 ks

Na krém potřebujeme

Lískové ořechy5 g
Máslo50 g
Proteinový krém s lískovými oříšky – příchuť čokoláda (250 g)50 g
Tvaroh nízkotučný (vanička)20 g

Nechcete vážit?

  • 5 g kakaa je jedna čajová lžička. 
  • 20 g nízkotučného tvarohu je jedna zarovnaná polévková lžíce. 

Jak připravit košíčky

  1. Jemné proteinové müsli, kakao a kypřicí prášek smícháme.  
  2. Přidáme 10 g změklého másla a vaječný bílek.  
  3. Vše důkladně promícháme a směsí plníme formičky na košíčky.  
  4. Pečeme při 180 °C cca 10–15 min.  
  5. Hotové košíčky necháme vychladnout.

Jak připravit krém

  1. 50 g změklého másla vyšleháme společně s lískooříškovým krémem a tvarohem (použijeme tvaroh z alobalu) do hladkého krému.  
  2. Cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou plníme košíčky.  
  3. Navrch zdobíme hrstí nasekaných lískových oříšků.  
  4. Košíčky s krémem necháme ztuhnout v lednici.

Patří košíčky do diety?

Z uvedeného množství surovin získáte zhruba 12 košíčků. V průběhu dietního plánu doporučujeme zpestřit si dietu max. 2 košíčky denně.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci (2 košíčky):713 kJ/171 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy4,4 g
Tuky13,8 g
Vláknina1,8 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,6
19 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.