Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Tvarohový cheesecake s malinami

  • Snídaně
  • Svačina
  • Chuťovka
Recept na tvarohový cheesecake s malinami
  • náročnější
  • 10 porcí
  • 80 min
  • od 3. kroku
Krémovému cheesecaku je tááák těžké odolat. Tak neodmítejte a řekněte ANO! Dopřejte si jemný tvarohový dezert s malinami, i když si hlídáte linii.

Na tvarohový cheesecake potřebujeme

Čerstvá mátapodle chuti
Kokosová mouka50 g
Maliny50 g
Mandlová mouka50 g
Máslo100 g
Proteinové müsli – s ovocem100 g
Proteinové smoothie – příchuť lesní směs (7 porcí)54 g
Skořice mletá3 g
Tvaroh tučný1000 g
Vejce4 ks
Xylitol (březový cukr)100 g

Bude se vám hodit

  • 54 g ovocného proteinového smoothie jsou 2 sáčky. 
  • 3 g mleté skořice je 1 menší čajová lžička.
  • Z uvedeného množství surovin připravíte 10 porcí tvarohového cheesecaku.

Jak připravit základ cheesecaku

  1. Proteinové müsli s ovocem rozemeleme najemno. 
  2. Přidáme mandlovou kokosovou mouku
  3. Vmícháme 100 gramů rozpuštěného másla
  4. Ke směsi přidáme čajovou lžičku mleté skořice. 
  5. Hmotu rozložíme a pořádně vtlačíme na dno nevymazané dortové formy. 

Jak připravit náplň cheesecaku

  1. Čtyři velká vejce smícháme se 100 g xylitolu
  2. Až se vytvoří pěna, začneme po lžících přidávat tučný tvaroh
  3. Nakonec opatrně vmícháme 2 sáčky proteinového smoothie s příchutí lesní směsi
  4. Náplň rovnoměrně klademe na připravený korpus
  5. Pečeme jednu hodinu v troubě za teploty 150 °C (140 °C, pokud máte horkovzdušnou troubu). 
  6. Vyzkoušíme, jestli je cheesecake dost upečený: střed i okraje musejí být pevné. Pokud zapíchneme do náplně špejli, bude se dort lepit (je krémový), ale nebude téct. 
  7. Poté vytáhneme z trouby a necháme vychladnout
  8. Navrch zdobíme čerstvými malinami rozmačkanými s trochou xylitolu a čerstvou mátou. 

Více bílkovin ve vašem dezertu

Bílkoviny jsou základní stavební jednotkou našeho těla. Pomáhají nám regenerovat udržovat svalovou hmotu. Přesto jich mnohdy máme nedostatek. Přidáním ochuceného proteinového prášku při pečení tak nejen doplníte kvalitní protein, ale zároveň si dopřejete skvělou chuť svého oblíbeného low carb dezertu. A to i v průběhu hubnutí.

Jaký je podle vás nejlepší cheesecake? Podělte se s námi o recept ve skupině Moje KetoDiet.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 550 kJ/371 kcal
Bílkoviny19,6 g
Sacharidy11,7 g
Tuky25,1 g
Vláknina5,3 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

5,0
19 hodnocení
Martina Dvořáková manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.