Jak připravit keto pizzu
- Syrový květák rozebereme na jednotlivé růžičky a rozmixujeme (nebo nastrouháme pomocí hrubého struhadla) na květákovou rýži.
- Rozmixovaný květák vložíme do mísy, osolíme ho, promícháme a necháme chvíli odležet, aby lehce pustil vodu.
- Z uvedeného množství mozzarelly odkrojíme 10 g, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ke květáku a promícháme společně se směsí na omeletu.
- Vznikne kompaktní těsto, ze kterého rukama vytvoříme na pečicím papíře korpus pizzy.
- Květákový korpus dáme do trouby vyhřáté na 200 °C (ideálně na program horkovzduch).
- Zatímco se pizza peče, připravíme sugo.
- Na lžíci olivového oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, podlijeme vodou a necháme krátce povařit.
- Sugo osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou bazalku (postačí asi 6 lístků bazalky) a jakmile se odpaří většina vody, rozmixujeme.
- Jakmile začnou korpusu zlátnout okraje, vyndáme ho z trouby, potřeme nachystaným sugem, poklademe natrhanou šunkou a tenkými plátky mozzarelly.
- Zlehka pokapeme olivovým olejem a posypeme oreganem a parmezánem. Vrátíme zpět do trouby a pizzu dopékáme ještě cca 10 minut (do zezlátnutí sýra).