Proteinový bagel – recept
Proteinový bagel – recept

Hledáte rychlou a jednoduchou náhradu pečiva, která zapadne do diety? Tyhle bagely zvládnete z pár surovin a bez kynutí. Slané i sladké, podle chuti. 

Na proteinový bagel potřebujeme

Sýr cottage200 g
Mandlová mouka50 g
Proteinový nápoj – příchuť natural (40 porcí)25 g
Sůldle chuti
Sezamová semínka5 g
Dýňová semínka5 g
Mák5 g

Nechcete vážit?

  • 25 g proteinového nápoje = 2 odměrky 
  • 5 g semínek nebo máku = od každého cca 1 čajová lžička 

Jak připravíme proteinový bagel

  1. Cottage, mandlovou mouku a natural protein rozmixujeme. 
  2. Vytvoří se nám lepivé těsto. Aby se nám s ním dobře pracovalo, potřeme si ruce olejem. 
  3. Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vytvoříme nejdřív kouli a pak postupně vypracujeme tvar bagelu s dírou uprostřed.
  4. Bagely dáme na plech nebo do zapékací mísy vystlané papírem na pečení (doporučujeme dát bagely dát dál od sebe). 
  5. Připravíme si posýpku smícháním nasekaných semínek, soli atd
  6. Bagely posypeme a dáme péct do trouby na 175–180 °C přibližně na 35–40 minut. 
  7. Po upečení necháme bagely vychladnout a můžeme naplnit třeba šunkou, zeleninou a sýrem

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 507 kJ / 361 kcal
Bílkoviny27,6 g
Sacharidy8 g
Tuky24,6 g
Vláknina4,1 g

Co takhle sladký bagel?

Stačí natural protein nahradit třeba vanilkovým nebo čokoládovým proteinem a do těsta přidat lžičku čekankového sirupu. Vanilkovou verzi můžete doplnit lyofilizovanými malinami, čokoládovou zase nasekanými oříšky. Postup zůstává stejný – jen na závěr posypejte podle chuti a pečte jako obvykle. 

Použité produkty

Buďte první, kdo ohodnotí tento recept

Autorka keto receptů Monika Randárová

Autorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.

Bagel a další proteinové pečení

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů