Postup
V misce smíchejte vejce, jogurt a sůl. Rozdrťte najemno lněná semínka, ořechy a psyllium. Pár semínek můžete nechat vcelku. Tuto ořechovo-lněnou mouku promíchejte s práškem do pečiva a přilijte vaječnou směs. Důkladně promíchejte a nechte přibližně 2 minuty těsto zhoustnout.
Z lepkavého středně hustého těsta vypracujte 2 vyšší bochníky. Těsto musí držet tvar! Pokud je příliš tekuté, raději do něj zapracujte ještě trošku psyllia či rozdrcených lněných semínek. Případně vlejte do formy.
Vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte přibližně 50–55 minut. Po upečení chleba položte na bavlněnou utěrku, která vytáhne přebytečnou vlhkost. Po vychladnutí můžete krájet.
POZOR na množství! KETO-CHLEBA je přece jen ze semínek, která jsou vysoce kalorická.
Dobrou chuť Vám přeje KetoDiet