
- snadné
- 1 porce
- 40 min
- od 3. kroku

Risoni se umí snadno proměnit v báječné sladké jídlo s ovocem a ořechy. Voňavé a krásně nadýchané. Takové, na kterém si smlsnou i ti nejnáročnější.
Na rýžový nákyp potřebujeme
Proteinové těstoviny – risoni (500 g) | 30 g |
Vejce | 1 ks |
Tvaroh polotučný (vanička) | 50 g |
Vlašské ořechy | 15 g |
Jablko | 50 g |
Hruška | 50 g |
Čekankový sirup | 5 ml |
Nechcete vážit?
- 5 ml čekankového sirupu je zhruba 1 čajová lžička.
Jak připravit rýžový nákyp
- Proteinové risoni uvaříme dle návodu a necháme mírně vychladnout.
- Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
- Z bílku vyšleháme sníh.
- K uvařeným risonům vmícháme tvaroh, žloutek a osladíme čekankovým sirupem.
- Vše důkladně promícháme.
- Přidáme na kousky nakrájené jablko, hrušku nebo jiný druh ovoce (meruňky, švestky, rozinky atd.) a vlašské ořechy.
- Připravenou směs vložíme do zapékací misky.
- Vyšlehaný sníh z bílku klademe jako vrchní vrstvu na nákyp.
- Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
- Nákyp můžeme při servírování lehce posypat skořicí.
Ještě vláčnější nákyp
Dokonalou chuť rýžového nákypu tvoří především jeho vláčnost. Té dosáhneme tak, že nákyp budeme péct v páře. Vejce se tak nesrazí a nebude příliš suché. Nákyp si tak zachová jedinečnou vláčnost.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 631 kJ/ 390 kcal |
Bílkoviny | 25,4 g |
Sacharidy | 21,7 g |
Tuky | 19,2 g |
Vláknina | 18,5 g |
Co uvařit zítra? Pro inspiraci vyrazte do low carb receptů.
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
5,0
18 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Martina WeisserováNaše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.
Sladce, a přesto s lehkostí. Ochutnejte
Online

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů