Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Rýžový nákyp

  • Oběd
  • Večeře
  • Chuťovka
Recept na rýžový nákyp
  • snadné
  • 1 porce
  • 40 min
  • od 3. kroku
Risoni se umí snadno proměnit v báječné sladké jídlo s ovocem a ořechy. Voňavé a krásně nadýchané. Takové, na kterém si smlsnou i ti nejnáročnější.

Na rýžový nákyp potřebujeme

Proteinové těstoviny – risoni30 g
Vejce1 ks
Tvaroh tučný80 g
Vlašské ořechy15 g
Jablko50 g
Hruška50 g
Čekankový sirup5 ml

Nechcete vážit?

  • 5 ml čekankového sirupu je zhruba 1 čajová lžička.

Jak připravit rýžový nákyp

  1. Proteinové risoni uvaříme dle návodu a necháme mírně vychladnout.  
  2. Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.  
  3. Z bílku vyšleháme sníh.  
  4. K uvařeným risonům vmícháme polotučný tvaroh, žloutek a osladíme čekankovým sirupem. 
  5. Vše důkladně promícháme.  
  6. Přidáme na kousky nakrájené jablko, hrušku nebo jiný druh ovoce (meruňky, švestky, rozinky atd.) a vlašské ořechy.  
  7. Připravenou směs vložíme do zapékací misky.  
  8. Vyšlehaný sníh z bílku klademe jako vrchní vrstvu na nákyp.  
  9. Vložíme do trouby předehřáté  na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.  
  10. Nákyp můžeme při servírování lehce posypat skořicí. 

Ještě vláčnější nákyp

Dokonalou chuť rýžového nákypu tvoří především jeho vláčnost. Té dosáhneme tak, že nákyp budeme péct v páře. Vejce se tak nesrazí a nebude příliš suché. Nákyp si tak zachová jedinečnou vláčnost.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 676 kJ/401 kcal
Bílkoviny27 g
Sacharidy27 g
Tuky19 g
Vláknina16 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

5,0
17 hodnocení
Martina Dvořáková manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.