Jak připravit čokoládový dort s pudinkem
- Nejprve si připravíme pudink rozmícháním všech tří směsí ve 400 ml vody.
- Pudink necháme ztuhnout v lednici po dobu alespoň 30 minut (ideálně déle).
- Vaječné bílky vyšleháme se 3 polévkovými lžícemi moučkového erythritolu.
- Jakmile nám vznikne tuhý sníh, zašleháme olej a opatrně vmícháme sypkou směs vytvořenou z proteinového nápoje, 15 g kakaa, mandlové mouky a prášku do pečiva a vytvoříme těsto.
- Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm a pečeme na 170 °C po dobu 15–20 minut.
- Hotový korpus necháme vychladnout.
- Změklé máslo vyšleháme se 3 polévkovými lžícemi moučkového erythritolu, přidáme nejprve pudink a zbylý kakaový prášek a šleháme do doby, než se vše řádně spojí. Nakonec za stálého šlehání přidáme tvaroh, který krém krásně zjemní.
- Pudinkový krém navrstvíme na připravený korpus a necháme v lednici ztuhnout ideálně do druhého dne.