Kapra si rozdělíme na dvě stejně velké filety.
Kůži na dvou až třech místech nařízneme, aby se marináda co nejlépe dostala k rybě.
Filety lehce osolíme.
V misce smícháme jogurt se třemi lžícemi oleje, prolisovaným česnekem, najemno nastrouhaným zázvorem a nasekanými bylinkami (pokud zrovna nemáme k dispozici čerstvé bylinky, postačí sušené). Marinádu dochutíme solí a pepřem.
Připravíme si uzavíratelnou nádobu, do které se filety vejdou ideálně vedle sebe. Na dno nádoby dáme asi lžíci marinády, položíme do ní kapra a přelijeme ho zbylou marinádou.
Dáme do lednice marinovat alespoň na dvě hodiny, ideálně však přes noc (ryba díky jogurtu krásně zkřehne).
Plech nebo pekáček vyložíme pečicím papírem, který potřeme zbylým olejem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Pokud máme dispozici funkci grilu, použijeme tu.
Kapra vyjmeme z marinády a přebytečnou marinádu odstraníme. Na rybě necháme jen to, co na ní marinováním ulpělo, marináda by z ryby neměla stékat.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud se na rybě nezačnou objevovat opečená místa.
Podáváme ozdobené měsíčkem citrónu, rybu si před konzumací pokapeme pár kapkami citrónové šťávy.