💥 Týden bestsellerů 💥 Chyťte slevu až 50 % na nejoblíbenější jídla a nápoje. Jen do neděle.

„Už nehřeším!“ 3 tipy, jak si užít Vánoce bez kil navíc

20. 12. 2021Tento článek vám zabere 4 min čteníNikola Nevečeřalová

Malé děti se bojí čerta, někteří dospělí vánočního přejídání. Jak na to, aby vám přes svátky nebylo těžko a hubnutí se nezhatilo? Zkuste změnit pohled. Jednoduše. Začněte s našimi tipy prověřenými letitou praxí a Vánoce prožijete konečně v klidu.

Vánoce na dietě zvládnete s proteinovými jídly i vínem téměř bez cukru od KetoDiet.

1. Jídlo není za trest. Dejte šanci odlehčené verzi štědrovečerní večeře i dietnímu cukroví

Strach z kil navíc vám vánoční náladu nenavodí. Přestaňte si dobré jídlo vyčítat. Uleví se vám. I přes svátky můžete pokračovat v keto dietě, nebo se na nový dietní plán vrhnout, jakmile vánoční čas pomine. A věřte, že to bude 'co by dup'. Sváteční pokrmy si proto užijte od začátku do konce.

Začněte výběrem kvalitních surovin, roztančete se v kuchyni a užijte si následné hodování ve vzácné přítomnosti vašich nejbližších. Není nutné se přejídat. Jezte raději do polosyta a plně si vychutnejte atmosféru. Navíc si můžete jednoduše připravit i svou odlehčenou verzi všech vánočních dobrot a z běžných třeba jen kousek ochutnat. Nebude vás pak hlodat svědomí, ale chuťové pohárky bohatě uspokojíte.

vanilkový rohlíček

Jinak nahlížejte i na cukroví. Neberte ho jako nedotknutelnou manu. Že jste si dali jedno linecké kolečko, kakaovou pracičku a navrch přihodili vanilkový rohlíček? No a co. Zkuste jen tuhle ochutnávku pojmout třeba jako dopolední svačinku, ať si nedopřáváte jídlo nad rámec vašeho jídelníčku a odpoledne se svižně projděte. Další možností je udělat si pár kousků dietního vánočního cukroví, které je ale tak dobré, že vám ho budou ostatní členové rodiny tajně ujídat.

Jak cukroví odlehčit? Vyzkoušejte jeden z našich dietních receptů na cukroví:

Ořechy s karamelovým krémem

Košíčky s lískooříškovým krémem

Pracny z vlašských ořechů

Neodmyslitelné spojení? Alkohol a svátky

Ve sváteční čas si nejspíš bude chtít celá vaše rodina notně připíjet. Ani alkoholu se pro tentokrát nemusíte vyhýbat obloukem. Jen pečlivě vybírejte, se kterým druhem si „ťuknete“ a zůstaňte u jedné skleničky. I s tou se dá připít vícekrát.

Sáhnout se vyplatí po suchém bílém víně nebo víně se sníženým obsahem cukru. Kalorické rozdíly v jednotlivých druzích alkoholu jsou totiž enormní.


2. Buďte aktivní, kde se dá! Prospěšný pohyb (nejen) na čerstvém vzduchu

Neproseďte celé svátky doma u televize. Využijte každou volnou chvilku k fyzické aktivitě. Můžete svižně zabalit všechny vánoční dárky a protáhnout při tom celé tělo, s vervou se vrhnout na úklid, kterým spálíte stejně kalorií jako běžným posilovacím tréninkem, nebo se vyhnout dovezení nákupu kurýrem. Pokud máte nervy na davy, vyrazte do obchodu a všechny potřebné suroviny nakupte sami. I zdobení stromečku může být skvělou rozcvičkou. Položte si například některé ozdoby na zem, jiné na poličku, kam bez židle nedosáhnete, a ostatní na stůl. Pusťte naplno koledy a v jejich rytmu se pusťte do práce. Užijete si s celou rodinou kupu legrace a vaše tělo nebude lenivět.

Nezapomeňte na čerstvý vzduch a pravidelně vyrážejte na procházky. Spojte příjemné s užitečným a obejděte příbuzenstvo pěšky, pokud nebydlí desítky kilometrů daleko. Co je příjemné a co užitečné si už rozhodněte sami. ? Ven se v chladném počasí jen tak nedokopete? Nabídněte sousedům nebo příbuzným, kteří třeba právě dovolenkují, že jim vyvenčíte jejich čtyřnohého miláčka. Po návratu z mrazu se pak zahřejete dietním punčem, který raz dva připravíte ze sirupu bez cukru s cherry příchutí.

3. Neřešit, nebo nehřešit? Svátky na dietě s chladnou hlavou

Jestli se domníváte, že přes Vánoce přiberete a od Nového roku se budete muset při hubnutí dvakrát tolik snažit, vyplní se vám to. Jak zahnat temné myšlenky?

  • Neberte se v těchto dnech tolik vážně.
  • Netrestejte se za jednorázová podlehnutí svátečním dobrotám.
  • Nestresujte dietou sebe ani okolí.
  • Nestoupejte o svátcích na váhu.
  • Nekoukejte x měsíců dopředu.

Svátky si užijte teď a tady. Jedinečné vánoční momenty už vám nikdo nevrátí, štíhlou linii ano. Vaší nadváze to s chytrou BMI kalkulačkou spočítáme my v KetoDiet.

Šťastné a hubené!

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

11 receptů na vánoční low carb cukroví

...po kterém nepřiberete.
Chci ochutnat

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů