Postup
Do misky vyklepneme vejce, jogurt (ten můžeme kombinovat s tvarohem či čerstvým sýrem) a přidáme březový cukr. Vše důkladně promícháme, nejlépe ručním mixérem. Ve druhé misce smícháme všechny suché ingredience – proteinový prášek s příchutí vanilky (je možné ho nahradit 2 odměrkami proteinového smetanového nápoje), lněnou mouku, psyllium, prášek do pečiva, oříšky, případně rozinky a kousky čokolády.
Obě směsi pak důkladně smícháme dohromady a těsto necháme chvíli odpočinout. Z těsta vytvoříme tvar štoly, ideálně na plechu vyloženém pečicím papírem. Doporučujeme si ruce předem navlhčit studenou vodou. Štola se pak lépe tvaruje, protože těsto samo o sobě lepí. Pokud byste měli těsto příliš tekuté, přidejte ještě trochu psyllia. Mělo by vám držet tvar, neroztékat se.
Když jsme s tvarem štoly spokojení, potřeme ji rozšlehaným žloutkem. Dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a necháme cca 1 hodinu péct. Upečenou, ještě teplou štolu “pocukrujeme” práškovým březovým cukrem. Štolu necháme úplně vychladnout, teprve pak krájíme.
NÁŠ TIP! Pokud jste již po dietě, přidejte do těsta hrst rozinek, kandovaného ovoce či pár čtverečků hořké min. 70% čokolády. V dietním režimu můžete přimíchat nastrouhanou proteinovou tyčinku.
Dobrou chuť Vám přeje KetoDiet