🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

Máte tučné tváře nebo druhou bradu? Víme, jak zhubnout v obličeji

19. 3. 2024Tento článek vám zabere 8 min čteníNikola Nevečeřalová

Vítejte, lícní kosti. Sbohem, druhá brado. Pokud patříte k těm „šťastlivcům“, kterým se přebytečný tuk ukládá i v obličeji, nezoufejte. S našimi tipy ho snadno zredukujete. Díky nové chvilce pro sebe bude váš obličej za pár týdnů viditelně štíhlejší.

Zhubněte v obličeji s KetoDiet a nestyďte se za něj.

Co je tuk v obličeji a k čemu slouží?

Někomu se usazuje nespotřebovaná energie v podobě tukových polštářů na bocích, jinému na břiše. Stejně tak můžete mít genetický předpoklad k ukládání tuku v oblasti obličeje. A to nejčastěji ve tvářích nebo na bradě, kde pak často vzniká tzv. druhá brada. Záleží, jaký typ obličeje máte – jestli kulatý, oválný, hranatý, srdcovitý nebo trojúhelník.

Na obličeji máme několik vrstev tkáně a do každé z nich se ukládá tuk. Ten je v úměrné míře žádoucí, protože působí jako izolační vrstva. Částečně pomáhá obličejovým „žvýkacím“ svalům správně fungovat a díky němu se naše pleť udržuje pevná a pružná.

Jak funguje úbytek tuku v obličeji?

Někdo se snaží rychle zhubnout břicho, jiný zeštíhlit stehna, vy potřebujete zhubnout obličej. Nejspíš ale narazíte na překážku v podobě fyziologie. I podle odborných studií si nejde předem jednoduše vybrat například tváře a z nich začít hubnout tuk.

Tělo hubne pozvolna a rovnoměrně. Možná máte pocit, že vám vždycky první hubnou prsa nebo zadek. To může být způsobeno odvodněním. Nadbytečná voda odchází z těla při úpravě jídelníčku zpravidla jako první.

Když budete chtít zhubnout své kulaté tváře nebo druhou bradu, příjemným bonusem bude, že zhubnete i další partie. Přece jen můžete ale obličeji účinnými metodami pomoci. Jak efektivně zeštíhlit tváře? Připraveni? Jdeme na to.

5 tipů, jak rychle zhubnout v obličeji

1. Úprava jídelníčku 

Začněte vyškrtnutím potravin obsahujících příliš soli a jednoduchých cukrů, které mohou způsobovat otoky a zadržování vody v obličeji.

Abyste se tuku (nejen) v obličeji začali účinně zbavovat, je potřeba dostat se do tzv. kalorického deficitu. Ten nastolíte jedině pomocí dietního jídelníčku a pravidelné fyzické aktivity. Pohlídejte si v jídelníčku dostatek zdrojů kvalitních bílkovin, zeleniny, zdravých tuků a v přiměřeném množství zařaďte komplexní sacharidy, nebo se dejte na low carb styl stravování

Proteinové těstoviny risoni KetoDiet jsou skvělým zdrojem bílkovin

Pokud si jídelníček na hubnutí netroufáte sestavit sami nebo nevíte, jak se do kalorického deficitu dostat, nechte si dietní plán doporučit naší chytrou BMI kalkulačkou

Přísun zdravých tuků žádoucí

Díky zařazení zdravých tuků do jídelníčku budete mít i nadále vyrovnanou hormonální hladinu a vaše pleť i vlasy budou zářit.

2. Obličejová cvičení a masáž

Pravidelná kosmetická péče o pleť je základ. Aby váš obličej předčasně neztrácel své kontury, a navíc se vám ho povedlo zeštíhlit, pomůžou vám účinné procedury, které obličej rozpohybují a prokrví, jako jsou: 

Kosmetička Tereza Ždímalová provádí kosmetickou masáž

A) Kosmetická masáž  

Správně provedená masáž dokáže podle kosmetičky Terezy Ždímalové uklidnit nejen mysl, ale také velmi pozitivně působí na nervovou soustavu a celkové fungování pleti. 

Kosmetická masáž

  • Zvýší prokrvení. 
  • Uklidní a uvolní svaly v obličeji. 
  • Působí na všechny 3 vrstvy kůže (pokožka, škára, podkožní vazivo). 
  • Uvolňuje póry. 
  • Odplavuje kyselinu mléčnou.
  • Oddaluje projevy stárnutí, zjemňuje vrásky.
  • Zlepšuje schopnost pleti vstřebávat aktivní látky. 

Vaše pleť bude při pravidelném provádění projasněná, vypnutá a bude se umět lépe zbavovat toxických látek

B) Pomůcky pro formování obličeje 

Stejnými pohyby, kterými si obličej masírujete, ho můžete „přejíždět“ a stimulovat pomůckami k tomu určenými. Mezi neoblíbenější patří gua sha a rollery

Gua sha a roller – pomůcky pro masáž obličeje a jeho zeštíhlení

Gua sha (viz obrázky) je „vykousnutý kamínek“ (může být i s bodlinkami pro ještě lepší prokrvení), který vám masíruje obličej a díky jeho tvarování se dostanete do všech míst. „Pomáhá vám účinně formovat obličejové kontury a „rozbíjet“ tukové polštářky,“ vysvětluje účinky pomůcky odbornice Tereza Ždímalová, která se kosmetice věnuje více než 5 let a poslední 4 roky aktivně pečuje o obličeje svých klientek.

Gua sha – masáž obličeje přispěje ke zpevnění kontur a zeštíhlení

Gua sha – masáž obličeje přispěje ke zpevnění kontur a zeštíhlení

TIP kosmetičky Terezy Ždímalové 

Rozjasněte svůj obličej aktivní séryboostery s obsahem vitamínů, které výrazně prospívají zdraví pokožky. 

Zhubněte obličej pomocí obličejové jógy a KetoDiet

C) Obličejová gymnastika – cviky 

Kromě prokrvování tkáně pomocí masáže můžete obličej i aktivně procvičovat. Zkuste obličejové cvičení jako např. obličejová jóga – face yoga nebo další cviky posilující obličejové svaly.

Obličejová cvičení mohou posílit kýžené svaly a přispět k zeštíhlení obličeje, ale stane se tak jedině, pokud cviky provádíte pravidelně. Vytvořte si svůj pravidelný rituál. Cvičte ve stejnou dobu, v jedné místnosti. Udělejte si ze cvičení příjemnou chvilku, na kterou se budete těšit.

Nemusíte nutně cvičit každý den. Když to bude obden nebo alespoň 3x týdně, efekt se dostaví,“ radí kosmetička. Obličejových cviků existuje velká spousta. Vyzkoušejte základní verze a postupně přidávejte na obtížnosti – tak jako v tréninku kterékoli jiné části těla.

Jak zhubnout obličej – cviky 

Stoupněte si před zrcadlo. S vtipnými účinnými obličeji začínáme 3, 2, 1...  TEĎ! 

  1. A, O, I – komplexní rozcvička – co nejvýrazněji za sebou opakujte po dobu 30 sekund samohlásky a, o a i. Otevírejte ústa, co to jen půjde. 
  2. X – krk a druhá brada – nastavte si obličej, jako když vyslovujete hlásku X a tlačte jazyk na horní patro. Pokročilí předsunou bradu vpřed. Měli byste cítit napínající se svaly na krku. Pro ještě větší efekt přitom zakloňte hlavu. 
  3. Nafouklé tváře – tváře – naplňte jednu tvář vzduchem a pomalu ho přesouvejte do tváře druhé, jako byste čistili zuby ústní vodou.

Cviky na obličej libovolně po dobu 10 minut střídejte. 

3. Pravidelný pohyb. Přidejte kardio 

Abyste z obličeje tuk „vyhnali“ ještě efektivněji, přiveďte k pohybu celé své tělo. Jak zmiňujeme na začátku článku, naše tělo ztrácí tuk rovnoměrně, proto i pravidelnou pohybovou aktivitou dospějete ke štíhlejšímu obličeji. 

Nejúčinnější při spalování tuků je kombinace aerobní a anaerobní aktivity (např. kombinace běhu a silových tréninků). Pokud vás tlačí čas, zařaďte pro začátek alespoň 2x týdně 40minutové kardio – rychlejší chůzi, nordic walking, běh, plavání, tanec apod. 

Sirup bez cukru grep KetoDiet osvěží pitný režim

4. Dostatečná hydratace, alkohol zapovězen 

Každý den byste měli vypít cca 40 ml tekutin na 1 kg vaší váhy. Ideálně čisté vody. Vodu můžete doplnit ovocnými nebo bylinnými čaji. Zelený a černý čaj se ale stejně jako káva do pitného režimu nepočítají. Organismus kvůli kofeinu, respektive teinu odvodňují. 

Vyšší přísun tekutin vám pomůže rychleji odplavovat škodlivé látky, a tím i rychleji zbavovat tělo tukových polštářů. 

Alkohol, slazené limonády a džusy vynechte. Nejen že se s jakýmkoli hubnutím neslučují, ale neprospívají ani vaší pleti. 

TIP! Zpestřete si pitný režim sirupy bez cukru

5. Kvalitní spánek 

Vedle úpravy jídelníčku a pravidelného pohybu je spánek třetím pilířem zdravého životního stylu. A to právem. Bez kvalitního spánku máte v průběhu dne méně sil na běžné aktivity, natož pak na tu sportovní, a při dlouhodobém podcenění spánkového režimu si můžete zadělat na vážnější zdravotní problémy.

Dopřejte si každý den alespoň 7 hodin spánku. Vstávejte a uléhejte v obdobnou hodinu, a to včetně víkendů. V ložnici mějte vyvětráno a zatemněno. Žádná televize ani jiná obrazovka by v ní neměla mít své místo. Před spánkem nejezte těžká jídla, nepijte kofein. 

TIPY na odlehčená jídla hledejte v keto receptech

Sumář nejdůležitějšího aneb Co si z článku odnést? 

Zdravý jídelníček, důkladná hydratace, pravidelný pohyb a dostatek spánku hrají při péči o obličej klíčovou roli. Přidejte obličejovou gymnastiku, která udrží svaly déle pružné a zmírní proces stárnutí. Vhodné líčení pak může výsledný efekt podtrhnout.

Pomocí výše zmíněných kroků a špetky trpělivosti dosáhnete nejen štíhlejšího obličeje, ale začnete se na sebe do zrcadla zase usmívat.

 

Foto: KetoDiet, Unsplash, Pexels, Depositphotos, H Centrum

Autor: Nikola Nevečeřalová 

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Co takhle efektivně zhubnout i boky?

Pokud byste rádi získali tipy, které vám pomůžou zeštíhlit boky, pokračujte dál.
Přečíst si o hubnutí boků

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů